Летище Варна обслужило над 380 000 души за полугодието на 2011 г.
13.07.2011 | 12:35
Летище Варна обслужило над 380 000 души за полугодието на 2011 г.
Най-голямо увеличение през този период бележат пътниците от Русия, Финландия, Норвегия, Иран

Общият брой на пристигащите и заминаващите пътници на летище Варна през първите шест месеца на годината е 380 196. Това е 2,3 % ръст спрямо същия период на миналата година.

Най-много пътници на варненското летище са обслужени по различни направления от и за Русия, следвани от пътуващите от Германия, България, Великобритания, отчитат от летището.

Най-голямо увеличение през този период бележат пътниците от Русия, Финландия, Норвегия, Иран. Ръст има още по направленията Полша, Унгария, Израел.

Трите най-предпочитани дестинации през първото шестмесечие на годината са столиците на България (София), Русия (Москва) и Австрия (Виена). Традиционно най-натоварените летни месеци са юли и август.

Летището тази година пусна нови багажни ленти в залата за „Пристигащи пътници", както и ново помещение за майки с деца в зоната за „Заминаващи пътници". 

Доставената нова техника от началото на годината до момента е на стойност над 1 милион лева. Това са нов амбулифт за обслужване на пътници с ограничена мобилност, автомобил за почистване на санитарните помещения на въздухоплавателни средства (ВС), електро генератор за захранване на ВС, металдетекторни рамки за проверка на пътници и служители, ел.системи за зареждане на електрокари, колички за транспортиране на контейнери и др.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти