Лондонският съд замрази активите на "Газпром" по искане на „Нефтогаз“
20.06.2018 | 15:00
econ.bg
Лондонският съд замрази активите на "Газпром" по искане на „Нефтогаз“
В рамките на 48 часа от получаване на съдебната заповед, "Газпром" трябва да предостави на "Нефтогаз" списък със своите активи, разположени на територията на Англия и Уелс, чиято стойност е над 50 000 долара

Лондонският съд реши да замрази активите на "Газпром" в рамките на изпълнение на решението на Стокхолмския арбитраж. Това съобщиха от пресслужбата на компания „Нефтогаз Украйна“.

"Вчера, по искане на" Нефтогаз" Търговския съд в Лондон е издал заповед за замразяване активите на "Газпром", според решението на арбитража в Стокхолм", се казва в изявлението.

В рамките на 48 часа от получаване на съдебната заповед, "Газпром" трябва да предостави на "Нефтогаз" списък със своите активи, разположени на територията на Англия и Уелс, чиято стойност е над 50 000 долара.

"Съдът може да предостави на "Газпром" повече време за съставяне на този списък. Ако обаче „Газпром "откаже да се подчини, го очакват глоби или други санкции", се казва в съобщението. Съдът наложи и редица ограничения на "Газпром", свързани с възможни изменения в стойността на активите на руската компания в тези страни.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти