Лондон готви ограничения за имигрантите от България и Румъния

07.10.2012 | 15:03
по статията работи: Лили Бончева
Британският премиер Дейвид Камерън заплаши да блокира бюджета на ЕС
Лондон готви ограничения за имигрантите от България и Румъния
Снимка: Sxc.hu

Британското правителство обмисля визов контрол, целящ предотвратяване на наплив от имигранти от някои държави от ЕС. Това е ход, който отправя предизвикателство към свободното движение на хора. Това съобщи лондонският "Сънди таймс", цитирайки интервю с вътрешния министър Тереза Мей. Според изданието тя има предвид България и Румъния.

Британският премиер Дейвид Камерън от своя страна пък заплаши, че ще наложи вето на бюджета на Европейския съюз, ако не отговаря на интересите на Великобритания, предаде bTV.

В интервю за в. "Сънди телеграф" преди откриването днес в Бирмингам на годишната конференция на Консервативната партия той категорично се обяви срещу увеличаването на бюджета на общността. Камерън определи като "скандални" опитите да се увеличи централният бюджет на Евросъюза на преговорите за периода 2014– 2020 г.

„Колкото до многогодишното рамково финансово споразумение, смятам, че е неприемливо да се удържат големи финансови средства от данъкоплатците на европейските страни, за да подхранва един непрекъснато увеличаващ се централен бюджет”, каза британският премиер.

„Скандално е европейският бюджет да се увеличава, докато ние трябва да правим съкращения в националния си бюджет”, добави той.

Камерън предлага 27-те членки на ЕС да помислят за два отделни бюджета – един за 17-те от еврозоната и втори – за десетте останали страни, сред които и Великобритания.

Оцени статията:
3.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...