Лондон за пръв път задмина Ню Йорк по брой на убийствата
02.04.2018 | 13:30
econ.bg
Лондон за пръв път задмина Ню Йорк по брой на убийствата
През февруари в Лондон са били извършени 15 убийства, а в Ню Йорк - 14. По този мрачен показател британската столица е задминала най-многолюдния град в САЩ и през март - с 22 срещу 21 убийства

По данни на неделното издание на британския ежедневник "Индипендънт" броят на убийствата в столицата на страната рязко е нараснал, съобщава БНТ.

През февруари в Лондон са били извършени 15 убийства, а в Ню Йорк - 14. По този мрачен показател британската столица е задминала най-многолюдния град в САЩ и през март - с 22 срещу 21 убийства.

Последното тежко престъпление в Лондон е убийството на 36-годишна жена в събота. Това е 30-ият човек, убит с нож в британската столица от началото на годината. 

Броят на престъпленията в Англия и Уелс, извършени с хладни оръжия, е на най-високото си равнище от 2011 г., като миналата година е нараснал с цели 12 на сто.

Лондон и Ню Йорк са съпоставими по брой на жителите, ако се вземе предвид населението в административните граници на градовете - съответно 8,8 и 8,6 милиона души. Ако обаче се броят и предградията, в американския град живеят доста повече хора, посочва ТАСС, цитирана от Националната телевизия.

Лондон по традиция е смятан за много по-безопасен от Ню Йорк. Миналата година убийствата в града на Темза са били повече от два пъти по-малко, отколкото в Голямата ябълка.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти