МОСВ върна екооценката за магистрала "Марица"
30.04.2010 | 17:32
МОСВ върна екооценката за магистрала "Марица"
Оценката ще трябва да бъде преработена от Агенция "Пътна инфраструктура"

Екоексперти в лицето на Висшия експертен екологичен съвет при Министерството на околната среда и водите (МОСВ) върнаха доклада на Агенция "Пътна инфраструктура" за магистрала "Марица", съобщи пресцентърът на екоминистерството.

Зам.-министър Евдокия Манева върна за доработка Доклада за оценка на въздействието върху околната среда за проектирането и изграждането на аутобана, свързващ България с Турция. В заседанието от страна на неправителствения сектор участваха проф. Мария Златева, председател на Федерация "Интереко21" и Дончо Иванов, председател на гражданско сдружение "Хармония" и национален координатор на Коалиция "Гражданско участие-устойчиво развитие".

Искането на Агенция "Пътна инфрасруктура" към ВЕЕС за приемане на ДОВОС по изменение и допълнение на решение по ОВОС на министъра на околната среда и водите № 37/1994 г., с което е разрешено преминаване в следваща фаза на проектиране на обект АМ "Марица" от км 2+900 до км 73+320 срещна неодобрението на членовете на Експертния къвет към МОСВ, заради нарушаване на водоползването в района на проекта и липса на алтернативни източници за питейна вода, което застрашава стандарта на живот и здравето на населението на гр. Хасково и околностите.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти