Манолова: "Топлофикация" събира 15 млн. лв. с дела за стотинки
06.02.2019 | 10:25
econ.bg
Манолова: "Топлофикация" събира 15 млн. лв. с дела за стотинки
От "Топлофикация София" водят хиляди дела за задължения от стотинки, под 10 лева. Целта е една - да се съберат допълнителни суми от юристконсулти. Това заяви националният омбудсман Мая Манолова

От "Топлофикация София" водят хиляди дела за задължения от стотинки, под 10 лева. Целта е една - да се съберат допълнителни суми от юристконсулти. Това заяви националният омбудсман Мая Манолова пред БНТ.

Тя цитира данни, според които са събрани 15 млн. лв. по този начин. От "Топлофикация" са платени са огромни суми на адвокатски кантори, каза омбудсманът, която е юрист по професия.

Трета година се развива съдебната сага между мен и "Топлофикация София". Зададохме въпроса колко са събраните от юристконсулти пари от столичани и за какво са похарчени, обясни Манолова делото, което води срещу столичната фирма.

"Става въпрос за едно общинско дружество, което е собственост на столичани и което според мен би следвало прозрачно и публично да дава информация за всяка похарчена стотинка, а не да крие 15 млн. лв. как са похарчени", каза Манолова. Тя сравни дружеството с ДАНС, тъй като три години не дава информация.

За удоволствието да бъдат осъдени, гражданите плащат два пъти - заплатата на юристконсултите, калкулирани в сметките. Вторият път е по заведено дело, заяви Мая Манолова.

Тя допълни, че има съмнения за "чадър" над "Топлофикация - София" не само от Столичната община, но и от всички институции.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти