Манолова в съда заради юрисконсултските възнаграждения на "Топлофикация София"
04.02.2019 | 09:00
econ.bg
Манолова в съда заради юрисконсултските възнаграждения на "Топлофикация София"
Омбудсманът Мая Манолова ще участва в заседание на Административния съд София-град по внесена от нея жалба срещу отказан от "Топлофикация София" отговор за т.нар. "юрисконсултски възнаграждения", които дружеството прибира от своите длъжници

Омбудсманът Мая Манолова ще участва в заседание на Административния съд София-град по внесена от нея жалба срещу отказан от "Топлофикация София" отговор за т.нар. "юрисконсултски възнаграждения", които дружеството прибира от своите длъжници.

В отговор на запитването, от "Топлофикация" изпратили писмено становище, в което се казва ,че исканата от омбудсмана информация не попада в приложното поле на закона, по силата на който тя я изисква. Според Манолова, която не приема мълчаливия отговор на дружеството, само през 2015 година то е събрало над 15 милиона лева от 21 000 потребители в столицата чрез започнати дела срещу тях.

С тези производства компанията е поискала минимум 300 лева пред съда, 350 лева пред частен съдебен изпълнител.

Дължими са ѝ 300 лева по исковото производство, посочват от пресцентъра на обществения посредник и това на фона на факта, изтъкват те, че заплатите на юристите на "Топлофикация" са включени в цената на топлинната енергия, одобрена от Комисията за енергийно и водно регулиране.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти