Марин Райков сформира две междуведомствени групи
26.03.2013 | 13:18
<p>Марин Райков, министър-председател в служебното правителство</p>
Работата им е свързана с подготовката за новите европейски програми за енергийна ефективност, както и с управлението на паричните потоци и държавните предприятия

Премиерът в служебния кабинет Марин Райков издаде заповеди за създаването на две междуведомствени работни групи, съобщиха от правителствената пресслужба.

Първата работна група ще работи за подготовката на цялостния преход към програмите за енергийна ефективност, заложени в новия програмен период на европейската политика - 2014-2020 г. Председател ще бъде вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство Екатерина Захариева.

В състава ще влязат още Илияна Цанева, вицепремиер и служебен министър по управление на европейските средства, служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев и служебният министър на околната среда и водите Юлиян Попов. Освен това ще бъдат включени заместник-министрите към четири ведомства и главен експерт в Дирекция “Програмиране на средствата от Европейския съюз (ЕС)” към Министерския съвет (МС).

Втората междуведомствена група ще създаде правила за публичност и управление на риска, свързан с управлението на паричните потоци на държавните предприятия и държавните дружества. Целта е да се приемат универсални указания на МС, които да бъдат спазвани от всички министри и всички държавни предприятия и държавни дружества.

В нея ще бъдат включени всички министри от служебния кабинет, чиито ресори са свързани с управлението на държавни предприятия, както и служебният министър на финансите Калин Христов. Председател на работната група е премиерът Марин Райков.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти