Масови проверки по плажните ивици на Царево
11.08.2009 | 17:12
Масови проверки по плажните ивици на Царево
Концесионерът на "Малкия плаж" не бил открит

Масови проверки по всички плажни ивици на територията на Царево извършиха днес служители от общинската администрация. Инспекциите са по искане на кмета Петко Арнаудов с цел да се провери дали наемателите спазват договорените клаузи в сключените договори за стопанисване на плажната ивица.

Вече няколко дни се коментира случаят с „Малкия плаж". Припомняме ви, че в неделя кметът на Царево алармира, че плажът е превърнат в бар. Случаят ще бъде разрешен до края на тази седмица, уверяват от местната администрация. При посещението на общински служители днес концесионерът не бил открит за проверка. Той ще бъде уведомен писмено, че до края на седмицата ще трябва да представи в общината одобрена от МРРБ схема за поставените обекти върху плажната ивица и разрешение от Басейнова дирекция –Варна за изграждане на воден обект, в противен случай кметът ще издаде заповед за премахване на обекта.

Според главния архитект на общината Димитър Алексиев в изграждането на обекта няма нищо законно и няма вариант, по който да бъде запазен. В останалите стопанисвани плажове между местностите "Караач" и "Бутамята" не са констатирани сериозни нарушения.

„Проблемът с плажовете остава, тъй като през последните години интересът към концесията им все повече намалява. Ще предложим на новия министър Росен Плевнелиев сътрудничество в тази област, тъй като наемателите се стремят да разширят платените зони максимално, а това не е в полза на туристите”, обобщи кметът Арнаудов, цитиран от BurgasInfo.com.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти