Мая Манолова организира втора среща за безопасността на пътя край Своге
12.11.2018 | 11:35
econ.bg
Мая Манолова организира втора среща за безопасността на пътя край Своге
Повече от 100 жители на Своге сезираха с подписка Манолова след тежкото пътнотранспортно произшествие в края на август, при което загинаха и пострадаха десетки хора

Омбудсманът Мая Манолова организира втора работна среща във връзка с поетия ангажимент пред гражданите на Своге да съдейства за ясни гаранции от страна на отговорните институции за обезопасяване на път II-16 от републиканската пътна мрежа София – Мездра, в участъка гр. Нови Искър – с. Ребърково, съобщиха от Пресцентъра на Омбудсмана на Република България.

Повече от 100 жители на Своге сезираха с подписка Манолова след тежкото пътнотранспортно произшествие в края на август, при което загинаха и пострадаха десетки хора. Гражданите настояват ресорните институции да поемат отговорност и да си свършат работата за предотвратяване на бъдещи инциденти на пътя край Своге.

Поканените да участват представители на министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Община Своге, трябва да отчетат свършената от тях работа, както и да се набележат следващите стъпки, така че исканията на гражданите да бъдат удовлетворени. Сред тях бяха поставяне на мантинели, пътни знаци, орязване на растителността край пътя, подновяване на маркировката и др.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти