Министерство на туризма внедрява нова информационна система
16.02.2019 | 10:40
econ.bg
Министерство на туризма внедрява нова информационна система
Платформата ще позволява да се прави анализ, да се взимат по добри стратегически решения, да има по добро планиране, като цяло в дестинациите, използвайки възможностите на данните, които ще бъдат събирани от всяко място за настаняване

Министерството на туризма започва внедряването на иновативна система, която ще събира информация в реално време от всички места за настаняване, най-вече от категория една и две звезди. Там все още е висок процентът на сивата икономика, съобщи експертът във ведомството Савина Недялкова на форума „Дигитализация за устойчив растеж на туризма“, организиран от Европейската комисия в София.

„Платформата ще позволява да се прави анализ, да се взимат по добри стратегически решения, да има по добро планиране,  като цяло в дестинациите, използвайки възможностите на данните, които ще бъдат събирани от всяко място за настаняване“, уточни Недялкова.

Заместник-председателят на Националния борд по туризъм  Мартин Захариев добави: „Българският туризъм се нуждае от една адекватна статистическа информация, тъй като днес получаваме такава от НСИ и от БНБ. Системата ЕС ТИ би могла да бъде един от инструментите затова“.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти