Министрите на земеделието от Г-20 са обезпокоени от засилването на протекционизма
29.07.2018 | 09:40
econ.bg
Министрите на земеделието от Г-20 са обезпокоени от засилването на протекционизма
На срещата си в Буенос Айрес земеделските министри от Г-20 излязоха със съвместна декларация, в която изразяват ангажимент да не приемат „ненужни пречки“ за търговията, потвърждавайки своите права и задължения според споразуменията на СТО

Министрите на земеделието от Г-20 са обезпокоени от все по-засилената употреба на протекционистки немитнически търговски мерки, несъвместими с правилата на Световната търговска организация (СТО), предаде Ройтерс.

На срещата си в Буенос Айрес земеделските министри от Г-20 излязоха със съвместна декларация, в която изразяват ангажимент да не приемат „ненужни пречки“ за търговията, потвърждавайки своите права и задължения според споразуменията на СТО.

Срещата се състоя на фона на нарастващо търговско напрежение на селскостопанските пазари. Китай и други търговски партньори на САЩ въведоха ответни мита за американските фермери, след като администрацията на президента Доналд Тръмп наложи мита за китайски стоки, както и за стомана и алуминий от Европейския съюз, Канада и Мексико.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти