Министър Найденов обеща евтина коледна трапеза
20.12.2012 | 10:02
Министър Найденов обеща евтина коледна трапеза
По думите му цените на свинското и пилешкото ще спаднат с около 10%

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обеща, че преди Коледа храните ще поевтинеят. "Това, което ще сложим на коледната си трапеза ще е по-евтино, отколкото е било преди месец", заяви той днес (20 декември 2012 г.) пред bTV.

По думите на Найденов цените на свинското и пилешкото месо ще паднат с около 10%, тъй като министерството ще изплати днес 20 млн. лв. на свиневъдите и птицевъдите.

Министърът каза още, че ще направи всичко възможно соевите кренвирши на пазара вече да се наричат "соеви пръчици”, тъй като те са имитиращ продукт. "Соевите колбаси не са колбаси. Соята замества месото и затова създадохме "Стара планина", заяви Мирослав Найденов.

Той бе категоричен, че в месото у нас не се добавят хормони за бърз растеж, защото това е абсолютно забранено в Европейския съюз (ЕС).

"И тази година успяхме да защитим квотата си за улов на калкан пред Европейската комисия. По никакъв начин не се ограничава и производството на ориенталски тютюн в България", каза още земеделският министър.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти