Министър Петкова ще открие модернизирания транзитен газопровод за Турция
31.07.2018 | 08:55
econ.bg
Министър Петкова ще открие модернизирания транзитен газопровод за Турция
Дейностите са част от проекта за рехабилитация, модернизация и разширение на съществуващата газопреносна система, определен за проект от общ интерес от Европейската комисия

„Булгартрансгаз“ ЕАД ще въведе в експлоатация разширението на транзитния газопровод за Турция (лупинг). Изграждането на двадесеткилометровата газопроводна отсечка от компресорна станция Лозенец до Недялско се реализира с цел повишаване на сигурността и капацитетните възможности на съществуващата транзитна газопреносна мрежа на "Булгартрансгаз".

Дейностите са част от проекта за рехабилитация, модернизация и разширение на съществуващата газопреносна система, определен за проект от общ интерес от Европейската комисия. 

Обектът ще бъде открит на 3-ти август 2018 г., петък, 12:00 часа.  На събитието ще присъстват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов, представители на изпълнителя „Главболгарстрой“ ЕАД и други. За участие в събитието са поканени и министър-председателят на Република България Бойко Борисов, както и министърът на енергетиката и природните ресурси на Република Турция Фатих Дьонмез. 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти