Министър Танева: Държавата ще продължи да подкрепя фермерските пазари
14.09.2016 | 15:05
econ.bg
Министър Танева: Държавата ще продължи да подкрепя фермерските пазари

Ще подпомогнем фермерските пазари с държавна подкрепа. Това заяви във Велико Търново министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Тя посочи, че все още не е определена финансовата рамка на помощта, но отбеляза, че има няколко възможности за организиране на фермерски пазари, като те могат да се инициират или от местните власти, или от сдруженията на фермерите, предаде Фокус.

„Мобилните фермерски пазари са и вид атракциони. Мисля, че за Велико Търново, който е исторически център на България, център на алтернативния и културно-историческия туризъм, организирането на подобни пазари би било прекрасно. Въпрос на обучение, на възпитание, на формиране на национален манталитет, е как да избираме какво да потребяваме. В развитите страни фермерските пазари са много популярни. Кампанията има за цел да ги популяризира и у нас“, заяви министърът на земеделието и храните.

Танева посочи, че във всички областни центрове фермерските пазари се провеждат под контрола на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ). Кампанията се осъществява и под контрола на съответните областни дирекции по земеделие.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти