Могерини: Икономическият ръст и миграцията разделят ЕС
18.09.2016 | 09:00
econ.bg
Могерини: Икономическият ръст и миграцията разделят ЕС
Съществените разногласия между лидерите на големите държави в ЕС проличаха и вчера след срещата в Братислава. Италианският премиер Матео Ренци открито заяви, че не е доволен от договорките, свързани с икономическия растеж и миграцията

Държавите-членки на ЕС не са единни по въпроси като икономическия растеж или миграцията, заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от ТАСС.

Тя обаче беше категорична, че външната политика на ЕС се определя с консенсус от всички страни. Италианката Могерини изрази надежда, че ЕС ще се включи по-активно в търсенето на решение на сирийската криза. 

Съществените разногласия между лидерите на големите държави в ЕС проличаха и вчера след срещата в Братислава. Италианският премиер Матео Ренци открито заяви, че не е доволен от договорките, свързани с икономическия растеж и миграцията.

Той не участва в съвместната пресконференция на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд, като подчерта, че не споделя техния подход към тези въпроси, припомня ТАСС. В "Туитър" Ренци предупреди, че "без промяна на политиката по отношение на икономиката и миграцията, Европа рискува много".

Унгарският премиер Виктор Орбан също определи срещата в Братислава като неуспешна по отношение на мигрантската политика на ЕС, която според него е самоунищожителна.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти