Моден дизайнер стана милиардер
09.05.2013 | 10:05
Моден дизайнер стана милиардер
Пазарната стойност на компанията на Брунело Кучинели се покачи повече от двойно от IPO-то през април 2012 г.

Още една звезда се появи на небосвода на милиардерите. Италианският моден дизайнер Брунело Кучинели, създател на луксозната модна марка с неговото име Brunello Cucinelli ("Брунело Кучинели“), вече официално е сред милиардерите по света, информира агенция „Блумбърг“.

Пазарната стойност на компанията Brunello Cucinelli се покачи повече от двойно от борсовия дебют на марката през април миналата година в Миланo. С това, според индекса на милиардерите на „Блумбърг“, нетното богатство на Кучинели стига 1 млрд. долара. Преди това италианският дизайнер и бизнесмен никога не се е появявал в списъка на най-богатите на агенцията.

От начало ние се надявахме за положително и спокойно листване“, каза Кучинели по повод на първичното публично предлагане на компанията му.

63%-овият дял на 59-годишния Кучинели в модната компания се оценява на 947 млн. долара. Той освен това спечели повече от 90 млн. долара, продавайки акции при IPO-то (Initial Public Offerinf) на Brunello Cucinelli. Бизнесменът основава компанията си през 1978 г.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти