НАП и румънските им колеги заедно срещу ДДС измамите
16.11.2016 | 14:55
econ.bg
НАП и румънските им колеги заедно срещу ДДС измамите
Целта е да се засили сътрудничеството в областта на разкриването на ДДС измамите и превоза на рискови стоки

Представители на българските и румънските данъчни администрации са се договорили за съвместни проверки на рискови стоки по границата между двете държави.

Това съобщиха от пресслужбата на НАП след среща във Велико Търново. Целта е да се засили сътрудничеството в областта на разкриването на ДДС измамите и превоза на рискови стоки. 

Инспекторите от двете държави са постигнали съгласие да се проучат възможностите за пилотни съвместни проверки на граничните пунктове в Силистра и на Дунав мост 2 Видин-Калафат. 

От началото на годината до септември звеното за фискален контрол в НАП е проследило движението на над 2 млрд. килограма рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, мляко и млечни продукти и др. Най-голям дял сред следените стоки имат плодовете и зеленчуците. 

Като пряк ефект от дейността на фискалния контрол за последните две години НАП отчита 1.5 млрд. лв. ръст на данъчна основа при вътреобщностни придобивания, декларирана от фирми, осъществяващи внос на стоки с висок фискален риск.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти