НФСБ обявява дали ще остане в управляващата коалиция
03.09.2018 | 10:55
econ.bg
НФСБ обявява дали ще остане в управляващата коалиция
Формацията ще гласува в парламента против оставките на министрите на регионалното развитие, на транспорта и на вътрешните работи, които бяха подадени заради катастрофата край Своге, в която загинаха 17 души

Днес в 12 часа ще стане ясно дали Националният фронт за спасение на България ще остане или ще излезе от правителството, обяви вицепремиерът Валери Симеонов.

Формацията ще гласува в парламента против оставките на министрите на регионалното развитие, на транспорта и на вътрешните работи, които бяха подадени заради катастрофата край Своге, в която загинаха 17 души. Вчера в декларация НФСБ се обяви против едноличния стил на управление на Борисов и заяви, че оставките са нарушение на коалиционното споразумение и по конкретно на т. 6 от него.

Според партията на Валери Симеонов трескавата смяна на ръководни кадри ликвидира държавността и нанася тежък удар върху възможността за изпълнение на коалиционната програма. В позицията се казва още, че нелогичната смяна на министри, заместник-министри и държавни служители създава професионален дефицит и бойкотира изпълнението на програмата.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти