Надвишаваме бюджета си по време на отпуска
13.07.2012 | 15:02
Надвишаваме бюджета си по време на отпуска
Осем от всеки десет души се оплакват от обменните курсове или скритите такси

Повече от половината летовници надвишават сериозно предвидения си бюджет за ваканция, разкрива ново проучване. Около 56% от анкетираните твърдят, че по време на почивка редовно им се случва да влязат в преразход.

Основната причина за това е храненето навън, съобщава Daily Mail. Една трета си признават, че харчат повече за напитки, като дават средно по 88 евро над предвиденото.

Осем от всеки десет души, взели участие в проучването, се оплакват от обменните курсове или скритите такси. Най-досадното нещо в чужбина за туристите се оказват банкоматите.

Те са източник на раздразнение за двама от всеки пет възрастни. Една трета заявяват, че смяната на пари в хотела или курорта им е струвало много повече от очакваното.

Второто най-ужасяващо нещо са чуждестранните валутни курсове на летищата. Проучвания показват, че около 1,7 млн. от почиващите изчакват, докато стигнат до летището, за да си обменят пари.

Изследването е дело на Post Office, а според ръководителя на проучването, Андрю Браун, резултатите показват, че твърде много семейства се изненадват от факта колко много са похарчили по време на почивката си.

Голяма част от анкетираните споделят, че сериозните им разходи идват също от входовете за забележителности, сувенири, храна от супермаркети и посещение на тематични паркове.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти