Най-старият вестник в света спира да излиза на хартия
30.09.2013 | 09:10
Най-старият вестник в света спира да излиза на хартия
279 години след първото си издание британският Lloyd's List вече ще излиза само в интернет формат

Един от най-дълго съществувалите вестници в история – прословутият Lloyd's List, издаван от британското застрахователно дружество Lloyd's, скоро ще стане достъпен единствено онлайн.

Професионалното издание, което твърди за себе си, че е най-старият вестник в света, от декември тази година ще спре да излиза на хартия, съобщават неговите издатели, цитирани от "Машъбъл".

Lloyd's List започва да се публикува през 1734 г. под формата на информационен бюлетин за пристигащите и заминаващите кораби. В него има новини за събитията в областта на морската търговия, застраховане и енергийни ресурси.

Към момента изданието е достъпно както в онлайн, така и в хартиен формат. Според редакторът му Ричард Мийд абонатите за хартиеното издание са едва 25 човека.

„Затова решихме да инвестираме нашите редакторски ресурси онлайн, вместо да поддържаме формат, който не задоволява нуждите на клиентите ни“, пише компанията в прессъобщение.

В момента Lloyd’s List, който се смята за библията на корабоплаването, се чете от над 60 хиляди души, но Мийд се надява промяната към дигиталния формат да помогне на компанията да продължи да расте.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти