Нови общински съветници и районни кметове в София
14.11.2011 | 14:06
Нови общински съветници и районни кметове в София
Столичният общински съвет утвърди и състава на 14 постоянни комисии

Шестима нови общински съветници положиха клетва на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС). Петима от тях са нови съветници от групата на ГЕРБ, а един - нов съветник от листата на партия "Атака". Новите съветници положиха клетва на мястото на подали заявления за освобождаването им като общински съветници, както и на неположилия клетва като общински съветник депутат от "Атака" Николай Пехливанов, предаде БТА.

Впоследствие СОС гласува предложените от кмета на София кандидатури за районни кметове. Изборът беше с тайно гласуване, при което предложените кандидати получиха между 40 и 43 гласа "за". Новоизбраните районни кметове положиха клетва пред Столичния общински съвет. За районен кмет на "Средец" беше избрана Вергиния Стоянова, за "Красно село" - Пламен Църноречки, за "Възраждане" беше избрана Савина Савова. Район "Оборище" ще е с районен кмет Йорданка Фикирлийска, "Сердика" - с Тодор Кръстев, "Подуяне" - с Ева Митова, "Слатина" - с Антоанета Апостолова. За кмет на "Изгрев" беше избран Димитър Димитров, за "Лозенец" - Любомир Дреков, за "Триадица" - Стоян Нанчев, за "Красна поляна" - Иван Чакъров, за "Илинден" - Миглена Веселинова, за "Надежда" - Димитър Димов, за "Искър" - Йордан Томов. Район "Студентски" ще е с районен кмет Димитър Дилчев, район "Витоша" - със Стойко Дуков, район "Овча купел" - с Христина Семерджиева. Кмет на район "Връбница" ще е Младен Младенов, "Нови Искър" - Даниела Райчева, "Кремиковци" - Ивайло Панев, "Панчарево" - Димитър Сичанов, "Банкя"- Рангел Марков. Район "Младост" ще е с районен кмет Цвета Авджиева, а "Люлин" - с Милко Младенов.

Столичният общински съвет утвърди и състава на 14 постоянни комисии. С решението си съветниците обединяват две комисии от миналия мандат - по етика и по граждански права, молби и жалби, с което постоянните комисии се намаляват с една.
По думите на председателя на групата съветници от ГЕРБ Малина Едрева предстои до 20 дни да се реши дали ще се продължи съществуването на комисията по демографска политика, но според съветниците през миналия мандат не е имало съществени резултати от дейността й.

Всички комисии се оглавяват от съветници от групата на ГЕРБ, като само комисиите по етика, по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и по обществен ред и сигурност ще са с нови председатели. Председателите на останалите комисии са тези от миналия мандат на съвета.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти