Нови системи за видеонаблюдение на "Гюешево" и при "Олтоманци"
22.07.2019 | 12:20
econ.bg
Нови системи за видеонаблюдение на "Гюешево" и при "Олтоманци"

Напредва изграждането на нови системи за видеонаблюдение на граничните пунктове "Гюешево" на границата със Северна Македония и на "Олтоманци"  на границата със Сърбия. На ГКПП "Олтоманци" монтирането вече завършило, а на Гюешево това трябва да стане до 1 септември т.г., казаха служители.

Неофициално се коментира, че на двата пункта ще бъдат монтирани общо около 70 устройства за видеонаблюдение, както и други съоръжения. Отделно ще има помещение за устройствата, стълбове, разпределителни кутии, откъдето се задейства и командва системата.

Дейностите са по проект за около 4 млн. лева и той трябва да приключи до 7 ноември. Извършват го екипи на определено с конкурс на главна дирекция "Гранична полиция" дружество.

Такива системи за видеонаблюдение се изграждат на 8 гранични контролно-пропускателни пункта, от тях са и тези на ГКПП "Гюешево" и на "Олтоманци".

Предвиден е и софтуер за разпознаване на регистрационни номера на МПС-та, преминаващи през пункта, UPS-и и др.

Досегашната система за видеонаблюдение на двата пункта не се  демонтира, тя ще се включи към новоизграждаща се, която е по-чувствителна и покрива по-голям периметър./ БНР

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти