Няма да има повторна актуализация на бюджета
22.08.2013 | 10:44
Няма да има повторна актуализация на бюджета
Даниела Бобева е оптимист за икономическия растеж на страната заради добрите показатели в туризма и земеделието

Няма да има втора актуализация на бюджета, увери вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева пред "Нова ТВ". Тя изрази надеждата си, че с настоящите разчети кабинетът ще успее да приложи предвидените социални мерки.

Яснота около темповете на икономически растеж ще има есента. По думите на вицепремиера тази година показателите ще са добри при туристическия сектор. Този фактор, както и добрата земеделска реколта, създават основания за оптимизъм, посочи Бобева.

Мерките на кабинета на Пламен Орешарски тя определи като "фискално сериозни". Министрите са предприели съответните действия, за да редуцират максимално разходите в подопечните си ведомства. Даниела Бобева увери, че всеки непредвиден разход ще подлежи на обстойна проверка, като предложенията ще се обсъждат в Министерския съвет, преди да се реши дали да бъдат приети.

Вицепремиерът е на мнение, че създаването на закон за държавните предприятия е необходимо, с мотива, че в момента управлението им е лошо. Липсва информация в колко дружества държавата има миноритарен дял, като сега се правят такива изчисления.

Предприятията с дял на държавата от над 50% са 224 на брой.

Законопроектът ще бъде готов до 2 месеца. Целта е с него да се ограничи политическата намеса в дружествата.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти