Няма да има проблеми в работата на „Пристанище Бургас“, обеща министър
27.08.2014 | 19:38
Няма да има проблеми в работата на „Пристанище Бургас“, обеща министър
Синдикатите се притесняват от смяната на досегашния шеф на порта Николай Тишев

„Пристанище Бургас“ ще продължи да работи и няма да има дестабилизация на дружеството. Това обяви днес транспортния министър Николина Ангелкова след като стана ясно, че синдикатите не подкрепят готвените промени в ръководството на порта.

Писмото е в подкрепа на сегашния шеф на дружеството Николай Тишев. Според информация на профсъюзите се подготвя неговата смята като постът му ще бъде зает от Диан Димов. Предполага се, че той ще продължи да работи за закриване на корабните места от 1 до 4, което няма да е в полза на държавното дружество, обясниха от синдиката.

Категорично, че ще бъде спазено решението на общинския съвет в Бургас за запазване на експлоатационната дейност на дружеството. Основен приоритет на МТИТС е подобряване на финансово-икономическото състояние на пристанището и увеличаване на обработваните товари, обясни още министър Ангелкова. Тя дори заяви готовност да се срещне със синдикалните организации и  морската общественост на град Бургас, за да обсъдят теми, касаещи развитието на порта.

Според самите синдикати дружество и в момента работи много добре като приходите му са се увеличили. Под ръковдството на досегашния директор Тишев са се увеличили и социалните придобивки за работещите. Според тях Димов все още официално не е встъпил в длъжност само защото не е имало заседание на борда на директорите.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти