ООН: Търговските спорове между Китай и САЩ увеличават рисковете за глобалната икономика
22.05.2019 | 16:40
econ.bg
ООН: Търговските спорове между Китай и САЩ увеличават рисковете за глобалната икономика
Главният икономист на ООН Елиът Харис каза в интервю, че търговските и икономически търкания между Китай и САЩ не са от полза за никоя държава в света, която участва в световната търговия

Главният икономист на ООН Елиът Харис каза в интервю, че търговските и икономически търкания между Китай и САЩ не са от полза за никоя държава в света, която участва в световната търговия. Той апелира към различните страни да решават проблемите, следвайки международните правила. В противен случай цялата глобална икономика със сигурност ще бъде повлияна от това.

Харис каза, че в момента Китай и САЩ все още не са постигнали споразумение, което е много жалко, защото търканията оказват влияние не само върху тях, но и много други държави, които са част от международната търговска система.

Според Харис всички са наясно, че никоя страна няма да спечели нищо от продължаващите търговски и икономически търкания. Те по-скоро ще доведат до увеличаване на рисковете от спад на глобалната икономика и това ще затрудни осъществяването на целите за устойчиво развитие.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти