Обжалване ще забави отново газовата връзка с Гърция
11.06.2018 | 18:00
econ.bg
Обжалване ще забави отново газовата връзка с Гърция
Жалбата е постъпила на 22 май в Комисията за защита на конкуренцията. Неин автор е "ФРУТА - БВВ" ЕООД и е срещу избора на инженер-консултант на проекта за междусистемната газова връзка, се вижда от регистъра на жалбите

Ново препятствие се появи пред строителството на газовата връзка с Гърция, което трябваше да започне този месец, Причината за това е постъпила в Комисия за защита на конкуренцията жалба, с която се иска спиране на процедурата. Това се разбира от публикация на сайта на фирмата "Ай Си Джи Би" АД (ICGB), която проектира трасето.

Жалбата е постъпила на 22 май в Комисията за защита на конкуренцията. Неин автор е "ФРУТА - БВВ" ЕООД и е срещу избора на инженер-консултант на проекта за междусистемната газова връзка, се вижда от регистъра на жалбите на антимонополната комисия. Справка в Търговския регистър показва, че фирмата е регистрирана на 20 декември 2017 г. с 50 лева капитал като едноличен негов собственик е Владимир Цветков Георгиев от Перник. В предмета на дейност за вписани най-разнообразни дейности като конкретно изредените нямат общо със сферата, в която е обжалването.

Това не е първата жалба срещу поръчка по проекта, припомня "Мидиапул". Върховният административен съд вече отхвърли претенциите на винарната "Вини България" и имотната фирма "Некст Инвест", които бяха недоволни от разяснения на възложителя по поръчката. Такъв е мотивът за жалбата и на сегашната фирма, която видно от регистрацията й няма възможност да бъде изпълнител.

Изданието допълва, че са в ход две големи поръчки – за доставка на тръбите за газопровода и за проектант и изпълнител на строежа – съответно за 60 млн. евро без ДДС и за 145 млн. евро без ДДС. Три компании са поканени от "Ай Си Джи Би" на 31 май да подадат в 20-дневен срок офертите си за доставка на тръбите. Това са българската "Топливо 2", турската "Ерджияш Челик Бору Санайи А.Ш" и гръцката "Коринт Пайпуъркс С.А."

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти