Облекчават получаването на адресна регистрация
23.05.2012 | 11:55
Облекчават получаването на адресна регистрация
Тя ще се дава не само срещу документ за собственост, а и с договор от ВиК, "Топлофикация" или някое от електроразпределителните дружества

Адресна регистрация ще се дава не само срещу документ за собственост, но и срещу друг документ, доказващ ползването на жилището. Това може да е договор с ВиК, "Топлофикация" или някои от електроразпределителните дружества.
Това реши парламентът с приемането на второ четене на промени в Закона за гражданската регистрация.

Сред промените в закона е и възможността съпруг или друг роднина по права линия да се регистрира без документи. Комисия от общината, МВР и Агенцията за социално подпомагане ще предлага регистрация след специална проверка, ако има лица, които не могат да представят необходимите документи.

Промените в Закона за гражданската регистрация се наложиха, след като се установи, че заради строгите изисквания за адресна регистрация стотици роми не могат да си издадат лични карти, пише Агенция "Фокус”.

И в Изборния кодекс бяха наложени мерки. Беше въведена забрана за регистрация в дадена община без нотариален акт или договор за наем за имот в нея. Така управляващите се опитаха да спрат вътрешния изборен туризъм. 

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти