Огромно задръстване на "Хемус", препоръчват се обходни маршрути
26.04.2019 | 10:40
econ.bg
Огромно задръстване на "Хемус", препоръчват се обходни маршрути
Колона от автомобили с дължина няколко километра се образува на магистрала "Хемус", съобщиха от областната дирекция на МВР, цитирани от "Фокус". Екипи на Пътна полиция са на мястото и регулират трафика

Колона от автомобили с дължина няколко километра се образува на магистрала "Хемус", съобщиха от областната дирекция на МВР, цитирани от "Фокус". Екипи на Пътна полиция са на мястото и регулират трафика.

Към 12 часа колоната беше с дължина над 10 километра, като тапата започваше при пътен възел Жерково и стигаше до тунел Витиня.

Задръстването е факт, въпреки че излизащите от София ползват две ленти, а тези към столицата - една. От полицията спряха да пускат и камиони към "Хемус", но и това не помогна.

Препоръчва се по възможност да се използват обходни маршрути. Пътуващите към Враца, Монтана, Видин и населени места в тези области могат да заменят "Хемус" с прохода Петрохан или пътя през Искърското дефиле.

При всички случаи полезно е преди потегляне да въведете маршрута си в навигация с данни за трафика като Google Maps или Waze, или някое подобно приложение.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти