Одобриха нови 39 проекта по мярката за модернизиране на земеделските стопанства
08.06.2010 | 13:32
Одобриха нови 39 проекта по мярката за модернизиране на земеделските стопанства
Проектите са на стойност 20 млн. лева

Одобриха Нови 32 проекта от приетите през миналата година по Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства" по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.  Проектите бяха одобрени на заседание на Експертна комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП), която се проведе под ръководството на заместник изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" Светослав Симеонов на 4 юни - петък. В заседанието на комисията участваха представители на различни асоциации от земеделския сектор.

Общата стойност на инвестициите по одобрените 32 проекта възлиза на 19 907 083,78 лв., съобщават от ДФЗ. Одобрената субсидия, която ще бъде изплатена на кандидатите след успешно изпълнение на проектите, е в размер на 8 321 207,40 лв.

Инвестициите, за които кандидатстват земеделските производители по тези проекти, предвиждат покупка на земеделска техника и машинно оборудване, създаване на оранжерии и ферми за производство на краве мляко, изграждане на ферма за отглеждане на охлюви, закупуване на посадъчен материал, производство на биотор и др.

Предстои до две седмици Държавен фонд „Земеделие" да покани одобрените кандидати по Мярка 121 за подписване на договори за изпълнение на проектите.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти