Онлайн пазаруването отново расте най-много
08.06.2018 | 15:35
econ.bg
Онлайн пазаруването отново расте най-много
В сравнение със същия месец на миналата година оборотът в търговията на дребно като цяло расте с 5%. Данните не обхващат продажбите на автомобили и мотоциклети. Спрямо март търговията на дребно расте с 0.9%

След няколко месеца силен ръст на продажбите на лекарства през април най-голям оборот има при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 16.4% на годишна база, сочат предварителните сезонно изгладени данни на Националния статистически институт.

В сравнение със същия месец на миналата година оборотът в търговията на дребно като цяло расте с 5%. Данните не обхващат продажбите на автомобили и мотоциклети. Спрямо март търговията на дребно расте с 0.9%.

Продажбите на медикаменти отново са водещи по оборот, като през април оборотът при тях расте с 9.1% за година, а този при храните, напитките и тютюневите изделия - със 7%.

Оборотът при битовата техника, мебели и други стоки за бита расте с 4.9%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 3.3%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3.1%.

Спад е регистриран при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 4.3%.

В сравнение с март търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника расте с 6%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 4.7%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.2%.

Намаление е отбелязано при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 2.6 на сто.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти