Онлайн търговията и продажбата на лекарства нарастват с 15% за година
10.01.2019 | 15:15
econ.bg
Онлайн търговията и продажбата на лекарства нарастват с 15% за година
През ноември оборотът на търговците на дребно нараства с 0.8% спрямо предходния месец и с 6.5% спрямо същия период през 2017 г., съобщи Националният статистически институт

През ноември оборотът на търговците на дребно нараства с 0.8% спрямо предходния месец и с 6.5% спрямо същия период през 2017 г., съобщи Националният статистически институт (НСИ).

Спрямо октомври се наблюдава по-значителен ръст на оборота при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 5.5%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.4%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1.1%.

Намаление е отбелязано при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.6%.

На годишна база най-много нараства оборотът при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 15%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 14.9%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - по 9%.

Намаление спрямо ноември 2017 г. е регистрирано при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 5.4%.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти