Орешарски: Големият приоритет пред кабинета остава борбата с безработицата
01.02.2014 | 12:30
Орешарски: Големият приоритет пред кабинета остава борбата с безработицата
Необходими са подобрения в редица сфери, подчерта премиерът

Големият приоритет пред кабинета остава борбата с безработицата, но резултатите не могат да се очакват за една година. Това коментира министър-председателят Пламен Орешарски.

„Дори перфектни мерки да вземем, трябва бизнесът да инвестира. А ние трябва да осигурим освен всичко друго, и стабилност. Засега не се справяме като общество”, заяви Орешарски в ефира на радио К2.

Премиерът посочи, че са необходими подобрения в редица сфери, като с най-голямо значение са образованието – по отношение на качеството във висшето образование и здравеопазването – по направление на модернизирането на спешната помощ.

В сферата на администрацията е необходима спешна рационализация на звената, както и електронизация на услугите.

Запитан за енергийните проекти в България, премиерът посочи, че те ще допринесат не само за разкриване на работни места, но и за стабилността на енергийната ни система и важността на страната ни като разпределителен център.

„Нашето общество отдавна е направило избора си – ние сме евроатлантическа страна. Не обвързвайте икономиката и ориентацията към евроатлантическите структури. Това са различни неща”, подчерта премиерът.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти