Орешарски договаря голяма газова доставка в Баку
19.02.2014 | 08:17
econ.bg
Орешарски договаря голяма газова доставка в Баку
България възнамерява да закупи 1 млрд. кубически метра газ от Азербайджан

Пламен Орешарски ще се срещне със своя азербайджански колега Артур Расизаде в Баку. Там се очаква да бъдат договорена доставката на 1 млрд. куб. метра газ от Азербайджан.

Премиерът заминава на официална визита в столицата на Азербайджан заедно с още петима министри. В рамките на двудневната визита българксата делегация ще проведе срещи с президента на Азербайджанската република Илхам Алиев и с премиера на страната Артур Расизаде.

Посещението на Орешарски следва това на икономическият министър Драгомир Стойнев, който беше в Баку преди дни. След завръщането си Стойнев заяви, че истинската диверсификация ще дойде именно от Азербайджан.

За страната ни тази година приоритетна е газовата връзка с Гърция, като сега се правят тестове на връзката с Румъния. "Със сръбската връзка има леко забавяне", призна преди време Стойнев.

Освен министър-председателя в делегацията ще бъдат още икономическият министър Драгомир Стойнев, финансовият Петър Чобанов, земеделският Димитър Греков, транспортният Данаил Папазов, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

В края на миналата седмица премиерът Орешарски имаше среща с посланика на Азербайджан Емил Каримов, за да се уточнят подробности от визитата, припомнят от „Стандарт“.

Баку има интерес за доставка на наши пилета и най-вероятно това ще е един от акцентите в разговорите между Греков и колегата му.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти