Откриха новата железопътна спирка Мадара
12.05.2014 | 21:05
Откриха новата железопътна спирка Мадара
Проектът е реализиран със собствени средства на НКЖИ

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов откри днес новоизградената железопътна спирка Мадара в област Шумен.

Проектът е реализиран със собствени средства на НКЖИ, като се очаква в началото на следващия месец да бъде издаден акт 16 на обекта. С новата спирка се осигуряват по-добри условия за извършването на комбинирани превози до Мадарския конник и Плиска.

„Доволен съм от работата на дружествата в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Когато бях тук преди 10 месеца, дадох три обещания, а две от тях вече са изпълнени“, каза министър Папазов по време на церемонията. По думите му до края на годината се очаква да се започне работата и по жп гара Шумен. Папазов връчи Констативен акт 15 на кмета на село Мадара Антоанета Иванова.

По време на посещението си в областта през месец юли миналата година, министър Папазов пое ангажимент новата спирка да бъде изградена. През следващите месеци НКЖИ започна строителни дейности, като бе построен 100 м перон за лесно и безопасно слизане и качване на пътниците, изградени бяха рампи за лица с намалена подвижност, монтирани бяха перонни навеси с дължина 20 м. По цялото протежение на перона е монтиран стоманен парапет.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти