Отчетоха 14.3% ръст на туристите във Велико Търново
11.01.2012 | 10:50
Отчетоха 14.3% ръст на туристите във Велико Търново
Ръст на туристическия поток от 14,3% отчетоха през 2011 година във Велико Търново. Тези резултати са близки до 2008 година, когато беше отчете рекорд в броя на туристите, посетили старопрестолната столица.

Информацията беше съобщена при учредяването на Регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоациация (БХРА) във Велико Търново, съобщават от общинската пресслужба.

В регионалното звено участват 30 представители на туристическия бизнес във Велико Търново. Избран е Управителен съвет от седем души, а председател е Димитър Манолов.
Един от важните проблеми, които бяха обсъдени по време на първото заседение, е възможността пред хотелите да се резервират и плащат места за паркиране на гостите на хотелите.

Друго коментирано предложение е идеята в петък и събота да има редовни излъчвания на аудиовизуалния спектакъл "Царевград Търново – звук и светлина”, който да бъде включван в туристическите пакети. Обсъдени бяха възможностите за привличане на повече туристи и увеличаване времето им на престой във Велико Търново.

На 2 февруари 28 от водещите туроператори в Румъния ще проведат свой форум във Велико Търново, ще имат среща с кмета на общината и ще обменят опит и позитивни практики в областта на туризма, услугите, логистиката и свързаните с тях индустрии с членовете на БХРА Велико Търново.
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти