От НОИ планирали нереални приходи от осигуровки
15.05.2011 | 15:56
От НОИ планирали нереални приходи от осигуровки
Има изоставане в осигурителните вноски и корпоративния данък, призна шефът на НАП

Данъчните приходи за първите четири месеца на годината са по-големи от същия период на 2010 г. Към 30 април са събрани малко над 4 милиарда лева, което е със 160 милиона лева повече, обяви пред "Хоризонт" директорът на приходната агенция Красимир Стефанов.

Има известно изоставане обаче по отношение на осигурителните вноски и корпоративния данък. Стефанов потвърди, че НОИ е планирал нереални постъпления от осигуровки: Ние още от октомври месец миналата година, когато се гледаше бюджета на НОИ, имаме официални писма до НОИ, че методиката, по която се изчислява плана за осигурителните вноски е грешна, тъй като стъпва на плана за миналата година, а не на реално постъпленията, които сме събрали за миналата година.

Припомняме ви, че късно в петък вечер бе потвърдено, че шефът на НОИ Христина Митрева ще бъде освободена от поста заради неправилно заложените приходи в бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Изпълнителният директор на НАП обяви още, че и тази година данъчната агенция ще прави проверки по летните курорти. Получаваме информация, че доста фирми осигуряват работещите лица на 4-часов работен ден, а не на 8-часов, обяви Стефанов. По думите му ще се наблегне на увеселителните заведения.

Колкото до ревизиите на музиканти, очаква се да постъпят около 1 милион лева данъци от трима от най-известните български изпълнители. Ревизията на Васил Найденов приключи. Има ревизионен доклад, той вече е връчен, обяви шефът на НАП.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти