От ремонт се нуждаят 211 виадукта, съобщи експерт от агенция "Пътна инфраструктура"
16.08.2018 | 13:00
econ.bg
От ремонт се нуждаят 211 виадукта, съобщи експерт от агенция "Пътна инфраструктура"
"Мостовете по пътищата са на 35 – 40 години и не са поддържани, откакто са построени. Профилактиката започна чак през 2013 и до 2017, когато бяха ремонтирани 17 от тях", добави Димитров

В републиканската пътна мрежа има 211 виадукта, които се нуждаят от ремонт. В момента се избират най-спешните случаи, по които да се работи. Това каза Веселин Димитров, директор на Института за пътища и мостове в Агенция "Пътна инфраструктура", в ефира на Нова телевизия.

"Мостовете по пътищата са на 35 – 40 години и не са поддържани, откакто са построени. Профилактиката започна чак през 2013 и до 2017, когато бяха ремонтирани 17 от тях", добави Димитров. Той съобщи, че е направена инспекция на всички съоръжения по автомагистралите "Тракия" и "Хемус". В момента има създадена работна група в Министерство на регионалното развие и благоустройството, която ще направи анализ и ще се реши кои от тях да бъдат включени в следващите ремонти.

"Новите съоръжения трябва да бъдат осигурени на земетресение", заяви той и добави, че причините за трагедията с паднал мост в Генуа може да са няколко - поддала основа на единия стълб, влияние на дъждовете, както и прекалено дълга експлоатация.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти