Очакват се 50% спад на руските туристи в Европа
20.03.2015 | 10:15
econ.bg
Очакват се 50% спад на руските туристи в Европа
Основната причина е икономическата ситуация

50% ще бъде спадът на руските туристи в Европа. Това прогнозира председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции Байко Байков.

По думите му на първо място на спада е оказала влияние икономическата ситуация. Друга причина е създалата се политическа ситуация, свързана със санкциите, които България като членка на ЕС налага на Русия, допълни Байков.

Трябва да се имат предвид и фалитите на руските туроператори, които оперираха на територията на България, отбеляза още председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции пред „Фокус“.

Според него като цяло предстои труден сезон за България, но са възможни алтернативни варианти за привличането на туристи от други страни. Това обаче е свързано със сериозна организация и финансиране на съответната маркетингова кампания, за да се достигне такъв ефект и е много трудно да бъде направено за такива кратки срокове. Байко Баев каза още, че е съвсем очаквана нагласата за компенсации вследствие на отлива на руски и украински туристи. По думите му пряка компенсация е малко възможна, но помощта може да бъде обвързана с компенсиране на този ефект.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти