Очаква се натоварено движение в последния работен ден преди празниците
21.12.2018 | 09:20
econ.bg
Очаква се натоварено движение в последния работен ден преди празниците
От "Пътна полиция" апелират шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата за движение

Натоварено движение по основните пътища на страната се очаква в днешния последен работен ден преди предстоящите коледни празници. След 14 часа екипи на Пътната полиция ще подпомагат извеждането на автомобилите от София, както и ще контролират трафика на входовете и изходите на другите големи градове на страната. За да се улесни трафикът, ремонтите на магистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъдат спрени. Ще се извършват и засилени проверки за контрол за алкохол и наркотици. 

"В днешния ден въвеждаме ограничение на движението на товарни автомобили над 12 тона по републиканската пътна мрежа от 16 до 20 часа. Същото ограничение ще бъде въведено и утре, в събота от 9 до 14 часа. Такова ограничение се предвижда в последния почивен ден, 26 декември, от 14 часа, както и на първи януари следобяд. Местата, където е въведено това ограничение са изписани подробно на сайта на агенция  "Пътна инфраструктура", добави Петър Соколов от "Пътна полиция".

От "Пътна полиция" апелират шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата за движение.

Екипи на КАТ ще контролират трафика на входовете и изходите на големите градове, посочи началникът на Пътната полиция Росен Рапчев.

“Служители на "Пътна полиция" на 21, 26, 28 и 1 януари 2019 година да обезпечават и реално да регулират пътното движение при изходите на големите градове, както и по основните автомобилни трасета и автомагистрали".

Заради очаквания интензивен трафик днес от 16 до 20 часа ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Същото ограничение ще влезе в сила и утре, но от 9 до 14 часа.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти