Пампорово дава старт на летния сезон с пускането на всички лифтове
21.06.2017 | 12:35
econ.bg
Пампорово дава старт на летния сезон с пускането на всички лифтове
Символичният старт е на Еньовден

Пампорово дава начало на летния сезон на 22 юни с пускането на всички лифтове, а символичният старт е на Еньовден. Това каза Гергана Сулинаджиева, отдел „Маркетинг“ към „Пампорово АД“, пред "Фокус".

По думите й богата програма е предвидена за посетителите на курорта през празничните дни, а част от изненадите тази година е съвместната дейност между Чепеларе и Пампорово и обединението на двата велопарка.

„Предвидили сме голям летен фестивал, с който обявяваме начало на сезона. Подготвили сме много изненади. Като символичен официален старт на сезона обявяваме Еньовден – 24 юни. В този ден ще са безплатни лифтовете за всички гости. Предвидили сме още от 10.00 часа пешеходен тур с водач, който ще започне от Мечи чал – долна станция. Всички гости ще се изкачат и ще минат по новия споделен маршрут за колоездене и пешеходци, свързващ Мечи чал и Пампорово. С това обявяваме за първи път тази година свързването на двата курорта не само през зимния сезон, но и през летния вело и пешеходен маршрут“, обясни тя.

Гергана Сулинаджиева отбеляза, че Пампорово се радва на голям интерес както от български, така и от чуждестранни туристи. По думите ѝ през летният туризъм в курорта има много групи туристи от Израел, а за велопарка най-голям интерес има от гръцки и сръбски посетители.

"Пампорово се утвърждава не само като предпочитан зимен курорт, но и като летен такъв", каза още Сулинаджиева.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти