Парламентът гласува днес вота на недоверие към правителството заради кризата в здравния сектор
24.10.2018 | 09:15
econ.bg
Парламентът гласува днес вота на недоверие към правителството заради кризата в здравния сектор
Социалистите поискаха оставката на кабинета защото състоянието в сектора на здравеопазване е "катастрофално" и вместо да решава проблемите, правителството предлага българите да бъдат натоварени със здравна застраховка от 12 лева на месец

Парламентът ще гласува днес внесения от левицата трети вот на недоверие към кабинета - "заради провала в политиката в здравеопазването".

Дебатите по искането за сваляне на кабинета бяха миналата седмица. По време на дискусията само от БСП и ДПС заявиха, че ще подкрепят искането. От партията на Веселин Марешки "Воля" обявиха, че няма да участват в дискусиите, защото темата не поставя на дневен ред основните проблеми на хората. Така при максимална мобилизация, опозицията може да събере 104 депутати в подкрепа на вота - 79 от левицата и 25 от ДПС. За да е успешен вотът на недоверие, са нужни 121 депутатски гласа.

Социалистите поискаха оставката на кабинета защото състоянието в сектора на здравеопазване е "катастрофално" и вместо да решава проблемите, правителството предлага българите да бъдат натоварени със здравна застраховка от 12 лева на месец.

От ДПС пък обявиха, че не подкрепят мотивите на социалистите, написани под вота на недоверие, но ще подкрепят искането със свои аргументи, най-вече заради неслучилата се до момента реформа и защото според тях управлаващите са неспособни да променят порочната система.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти