Патриарх Неофит отказал да подпише договор за наем с Гинка Върбакова
21.03.2018 | 17:00
econ.bg
Патриарх Неофит отказал да подпише договор за наем с Гинка Върбакова
Според Патриаршията Неофит се е противопоставил заради евтиния наем

Патриарх Неофит е отказал да подпише договор за наем и споразумение с "Инерком" ЕООД, собственост на Гинка Върбакова, съобщи БГНЕС.

Дружеството "Инерком" е поискало да наеме сгради на Софийската Света Митрополия на ул. "Съборна" - в центъра на София. Предварителен договор за наем е бил подготвен в края на 2016 година. Подготвено е било и споразумение чрез пълномощници от двете страни - за 2744 кв. метра "Инерком" трябвало да плаща само по 15 хил. лв. месечен наем.

Българският патриарх Неофит категорично се е противопоставил на подписването на какъвто и да е договор с Гинка Върбакова, заявиха и от Патриаршията.

Причината била евтиният наем - едва от 7 евро на квадратен метър без ДДС. В деня на подписване на договора по сметка в Сибанк е преведен на наемодателя депозит от 150 000 лева без ДДС, за който не се издава фактура, съобщи по-рано Епицентър.бг. Срокът за наема е 10 години с клауза за автоматично продължение още четири пъти по толкова, а след това и за неопределен срок.

Видно от документите, публикувани от сайта, предварителен договор е бил подписан от съпруга на Гинка Върбакова - Славчо, както и от представителя на Софийския митрополит и български патриарх - Браницки епископ Григорий.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти