Пернишко село на бунт срещу спирането на маршрутките за София
11.03.2011 | 16:15
Пернишко село на бунт срещу спирането на маршрутките за София
Местните заявиха, че утре ще преградят магистрала Е 79

Пернишкото село Драгичево скочи на бунт срещу спирането на маршрутките за София. Стотици жители се събраха на площада, за да бранят специализирания превоз. Според новата Наредба 33 той е незаконен, предаде радио Благоевград.

Областният управител Иво Петров се опита да обясни на хората защо маршрутките са спрени, но думите му не успокоиха разгневеното множество.

"От Перник за София има 30 курса, изпълнявани от превозвачи след спечелен конкурс с общината и още 30 със Софийска община. Имало и утвърдена маршрутна линия Драгичево- София и за нея общината е трябвало да проведе конкурс", каза губрнаторът.

Местните пък отговориха, че щом не искат да ги разберат, утре ще преградят магистрала Е 79. 4 000 души живеят в Драгичево, 2 000 от тях няма с какво да отидат на работа, защото транспорт до Горно Драгичево вече няма, а колите от Кладница пристигат на магистралата пълни, недоволстваха протестиащите. Те освиркаха автобус на софийска фирма, който не достигна до Горно Драгичево, а обърна в центъра.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти