Печалбите на китайските държавни предприятия бележат силен ръст
13.07.2018 | 14:20
econ.bg
Печалбите на китайските държавни предприятия бележат силен ръст
През първата половина на тази година държавните предприятия в Китай отбелязаха доходи от 13,7 трилиона юана, което е увеличение с 10% спрямо същия период на миналата година, а печалбите им възлизат на 887,79 милиарда юана

През първата половина на тази година държавните предприятия в Китай отбелязаха доходи от 13,7 трилиона юана, което е увеличение с 10% спрямо същия период на миналата година, а печалбите им възлизат на 887,79 милиарда юана, което е с 23% повече спрямо същия период на 2017 г. Реалната икономика, особено индустриалната, също увеличи своите приходи. Освен това новите индустрии и продукти на държавните предприятия се развиват бързо, както и приходите от предлаганите от телекомуникационната индустрия нови услуги.

Интересът на световните медии върху съотношението между пасивите и активите на държавните компании постепенно намалява. От Комисията за надзор и управление на държавните активи заявиха, че в бъдеще ще оптимизират качеството на активите и ще облекчат ливъриджа, намалявайки дълговете.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти