Писмото за Брекзит е струвало 1000 паунда на Лондон
11.02.2018 | 10:30
econ.bg
Писмото за Брекзит е струвало 1000 паунда на Лондон
Британският постоянен представител в ЕС Тим Бароу е предал на 29 март миналата година на председателя на Евросъвета Доналд Туск писмото, подписано от британския премиер Тереза Мей

Британското правителство е похарчило почти 1000 паунда за изпращането в Брюксел на писмото с официалното уведомление за излизането на страната от Евросъюза, пише вестник „Таймс“, позовавайки се на документи.

Британският постоянен представител в ЕС Тим Бароу е предал на 29 март миналата година на председателя на Евросъвета Доналд Туск писмото, подписано от британския премиер Тереза Мей.

То е съдържало официалното уведомление за излизането на Великобритания от ЕС. Писмото от Лондон до Брюксел е отнесено лично от двама британски чиновници. Те са стигнали до белгийската столица с влака „ Евростар“ , избирайки най-скъпите места. Цената на един билет от Лондон за Брюксел и обратно достига 491,5 паунда.

Освен това за покупката на билети чиновниците е трябвало да обменят валута, което е добавило още 2,5 паунда към общата сума. Британците взеха решение да излязат от ЕС на референдума, който се проведе на 23 юни 2016 г. Великобритания трябва да напусне Евросъюза на 29 март 2019 г.

От лятото на миналата година вървят преговорите за условията на „развода“. В момента се дискутира двугодишния преходен период в отношенията между Евросъюза и Великобритания, който ще започне след излизането на Лондон от ЕС.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти