Плащаме със 17% по-ниски сметки за парно за декември
13.01.2014 | 15:25
Плащаме със 17% по-ниски сметки за парно за декември
Една от причините за пониженото потребление е по-високата температура на въздуха през месеца

Сметките за парно в София за декември 2013 г. ще са средно със 17% по-ниски, в сравнение със същия месец на 2012 г., съобщиха от пресслужбата на "Топлофикация - София".

Според данните на Изчислителния център на дружеството 74% от абонатите на компанията ще получат сметки до 150 лв. за последния месец на миналата година.

Според информацията на дружеството абонатите са използвали с близо 7% по-малко топлинна енергия, в сравнение с година по-рано. Една от причините за пониженото потребление е по-високата средноденонощна температура на въздуха, измерена от НИМХ към БАН, която е била +0,5 °C през декември 2013 г., докато през декември 2012 г. температурата е била -0,8 °C.

Експертите на компанията отново направиха предварителен анализ на сметките на своите клиенти, чийто фактури за топлинна енергия са над 300 лв. и проверката потвърди, че както и при изчисляването на ноемврийските сметки в повечето от случаите те са изготвени на базата на реални месечни отчети в сравнително големи жилища или са резултат на определен по-висок прогнозен дял в сравнение с миналия отоплителен сезон.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти