Плащането на пенсии и великденски добавки започва
04.04.2014 | 08:00
Плащането на пенсии и великденски добавки започва
57,7 млн. лв. ще бъдат разпределени на близо 2,2 млн. пенсионери

Изплащането на пенсиите и великденските добавки започва по график. Преди дни социалният министър Хасан Адемов обеща изплащането на сумите да започне на 4 април. Заради предстоящите празници пенсионерите ще могат да получат парите си няколко дни по-рано от обикновено. Средствата трябва да бъдат изплатени до 19 април

Сумите този месец ще са по-високи заради еднократните бонуси, които правителството отпусна.

Добавката към пенсията ще се определя в зависимост от размера й. Така 57,7 млн. лв. ще бъдат разпределени на близо 2,2 млн. пенсионери. Тези с пенсии до 150 лв. ще получат по 40 лв., за хората, получаващи между 150 и 251 лв. ще има по 30 лв. отгоре, а всички с пенсии над 250 лв. ще получат по 20 лв. великденска добавка.

 

„Волята на това правителство е всеки Великден и всяка Коледа да има традиционни добавки, които да зарадват българските пенсионери. Размерът на пенсиите категорично не задоволява потребностите на възрастните хора. Затова мерките, които предприемаме са с цел да попълним доходите на възрастните хора. Освен тези еднократни подкрепи има и друг мерки“, уточни Адемов.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти