Плащат забавените заплати в "Терем" Търговище
26.02.2011 | 11:58
Плащат забавените заплати в "Терем" Търговище
До 1 ноември синдикатите няма да организират протести в завода

Синдикатите и ръководството на "Терем - "Хан Крум" ЕООД-Търговище са постигнали споразумение за изплащане на дължимите заплати на работещите в дружеството. Това съобщи БТА, позовавайки се на информация на КНСБ.

Шест часа са продължили преговорите. На тях са присъствали изпълнителният директор на "Терем" Станчо Петков, шефът на борда на директорите Иван Пейков, Георги Братованов и Тодор Воденов от КНСБ и „Подкрепа” и представителите на двата синдиката в завода.

От ръководството на холдинга са уверили, че работят за сключването на голям договор през март, който да осигури достатъчно работа на "Терем-"Хан Крум”-Търговище. Ако това стане, задълженията ще могат да се погасят по-бързо, информира Dariknews.bg.

За първите три месеца на годината на работещите в "Терем" ще бъдат платени пълните възнаграждения и социалните придобивки към тях. От април ще започне погасяването на задълженията към служителите за 2010 г., като за април 2011 г. работната заплата на работещите ще се формира от постигнатия финансов резултат на дружеството, уточняват от синдиката.

На 1 ноември тази година съветът за социално сътрудничество в дружеството ще обсъди отново финансовото положение на "Терем", като при възможност ще се извърши пълно погасяване на задълженията към работещите. Дотогава синдикатите се задължават да не предприемат каквито и да е синдикални действия.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти