Подобряване на потока в производствените предприятия
22.03.2018 | 13:15
econ.bg
Подобряване на потока в производствените предприятия
Обучението е подходящо за всички производствени фирми, които искат бързо да разкрият повече капацитет и да започнат да генерират повече пари с наличните си ресурси

Съплай Чейн ЕООД ви кани на двудневен уъркшоп, воден от Ели Шрагенхайм и Владислав Великов.

По време на обучението ще използваме уникален бизнес симулатор за производството (Management Interactive Case Study Simulator), разработен от Ели Шрагенхайм. Симулират се ситуации от маркетинг, снабдяване, планиране и производство.

Този уъркшоп е базиран на идеята на д-р Голдрат, който е разработил Теорията на ограниченията и е авторът на книгата Целта. Неговите идеи за бързо подобрение на бизнеса имат последователи по цял свят. Идеята тръгва от фокусирането върху постигането на целта, а именно „Да правим повече пари сега и в бъдеще“.   

Ели Шрагенхайм работи с д-р Голдрат от 1985.  Той има огромен опит като консултант, лектор и разработчик на компютърна програма за симулация и внедряване на адекватни правила в производството. Ели Шрагенхайм е автор на няколко книги, преведени на няколко езика.  

Програмата можете да видите в сайта ни http://supplychain.bg/drugi-obuchenia/.

Този уъркшоп ще се води на английски език от Ели Шрагенхайм и ще се превежда от Владислав Великов.  

Ние не продаваме софтуер или сертифициране. Целта на тази симулация не е да ви презентираме софтуер или да ви оферираме сертифициране по Теория на ограниченията.

Ние Ви предлагаме да погледнете на фирмата си по тотално различен начин, да се уверите опитно, че можете много повече, дори в трудно предсказуема среда и много ограничения в производството.

Обучението е подходящо за всички производствени фирми, които искат бързо да разкрият повече капацитет и да започнат да генерират повече пари с наличните си ресурси.

Дата на провеждане: 19-20.04.2018

Времетраене: 10:00 - 17:00 и за двата дни

Мястото е Дом на науката и техниката, зала 105, ул. Г.С. Раковски 108, София.

Записването става на имейл office@supplychain.bg или през формата за записване в сайта ни. Срокът е до изчерпване на местата в учебно-тренировъчната зала (40 броя).

Управление на доставчиците

Модул II от Тренировъчна школа Доставки

Теми:

Управление на доставчиците. Проучване на доставчиците. Ангажираност на страните. Изграждане на партньорство с доставчиците. Генериране на нови бизнес възможности. Прилагане на трите стълба на ефективните вериги за доставки. Елиминиране на прекъсванията по веригата за доставки. Работа с доставчиците. Оценка на доставчиците.

Подробна програма:

1. Канали и методи за проучване на доставчиците. Потенциални заплахи. Предварителен одит на доставчик (Due diligence). Влияние на доставчика върху бизнеса на фирмата. Застраховане на грешки и отговорности. Единствен доставчик.

2. Гарантиране на качество на доставените стоки и услуги. Гарантиране на навременни доставки. Наблюдения върху поведението на доставчиците. Изграждане на технически способности за съвместимост. Обмен на информация. Подобрения в качеството и доставките.

3. Изграждане на партньорство с доставчиците. Модели на партньорство. Създаване на критерии за партньорство. Определяне кои са подходящите партньори за нас. Търсене на съвместимост. Времеви рамки и компоненти при изграждането на партньорство. Йерархия на партньорствата.

4. Генериране на нови бизнес възможности. Съперничеството като стимул за нови бизнес възможности. Възможности напред по веригата. Затваряне на веригата. Поддържане на ритъма. Синергия при използване капацитета на доставчика и купувача. Светкавични доставки.

5. Прилагане на трите стълба на ефективните вериги за доставки - Адаптивност. Гъвкавост. Изравняване.

6. Елиминиране на прекъсванията по веригата за доставки. Прехвалени вериги за доставки. Изравняване на стимулите. Откриване на причината. Трайно подобряване на нещата. Преразпределяне на отговорностите по веригата.

7. Критерии за оценка. Периодичност и обратна връзка за оценката. Корективни действия. Ранкиране на доставчиците. Рискове от липсата на адекватна оценка.

В края на обучението всеки курсист ще има домашна работа, която трябва да предаде по имейл в рамките на една седмица. На база домашната работа следват индивидуални препоръки.

Пълните учебни програми, компетенции, теми, цени и график на обученията от всички тренировъчни школи можете да видите тук: http://supplychain.bg/obuchenija-2/

Ако имате някакви въпроси по темите или организацията, моля пишете ни на имейл office@supplychain.bg или ни се обадете на телефон 0886277735.

Срокът за записване е до 5 работни дни преди датата на обучението.

Цената e 330 лв без ДДС и включва обучението и кафе паузи.

Издаваме удостоверение за завършен курс.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти